Het plaatsje Dalyan :
Dalyan lig op ongeveer 20 min. rijden v.a. luchthaven Dalaman, midden in een groot natuurgebied.
Er is geen plaats aan de Egeise of Middelandsezee die ook maar enigszins op Dalyan lijkt.
Er hangt een mysterieuze, stille betoverende sfeer.
Het ligt in de rivierdelta van de Dalyan rivier en overal bevinden zich grote rietvelden die alleen doorvaart bieden aan kleine boten.
Op sommige plaatsen zijn de rietvelden echter zo dicht dat deze kleine boten erin verdwijnen.
Dalyan is een klein, groen en gezellig vissersdorp.
Het leven van vissers en boeren is hier nog net zo zuiver en natuurlijk als duizend jaar geleden.
Het is alsof men zich in Dalyan in een totaal andere wereld bevindt.
 
       

Rock Tombs: De mooiste konings rotsgraven vindt men in het oude Lykien en Karien deze stijl van rotsgraven zijn voor deze regio gebruikelijk en op z`n mooist.
In Dalyan vindt men tegen de heuvels een paar bijzonder mooie exemplaren.
Caunos: Is een van de oudste steden aan de Egeise of Middelandszee deze is gesticht ruim 5 honderd jaar voor Christus en was een zeer belangrijke en rijke
havenplaats die echter door verzanding en aardbeving ten onder is gegaan.
De ruines van deze antieke stad liggen aan de overkant van de Dalyan rivier en zijn per boot te bezichtigen.
 

 
Caretta: en het gelijknamige strand: Caretta zijn grote met uitsterven bedreigde zeeschildpadden die jaarlijks op het Caretta strand terugkeren om daar hun eieren te leggen ook dit strand is als natuurgebied beschermd en staat op de lijst van wereld erfgoed.
Dit strand is zeer goed bereikbaar vanuit de haven van Dalyan gaan bijna elk half uur bootjes  die over de Dalyan rivier langs de rotsgraven en Caunos door de rietvelden naar het strand gaan daar zijn strandstoelen te huur en gezellige restaurantjes.
 
 
Iztuzu Beach: Vanaf het Caretta strand kan men een wandeling maken langs het strand van ongeveer een uur dit gebied heet Iztuzu een bijzonder mooi zand strand het einde is Iztuzu Beach ook daar zijn ligstoelen te huur en gezellige restaurantjes vanaf hier kan men met de Dolmus (klein busje) dat via de bergen terug gaat wat dan weer een prachtig uitzicht biedt over de rivierdelta en langs lanen met bloeiende orleanders terug naar Dalyan.
Iztuzu is ook bereikbaar met de dolmus deze vertrekt bij de Moskee plaats bij de markt van Dalyan.
 
     
Mud Baths: Er zijn er maar liefst 3 in Dalyan deze thermale baden werden in de oudheid al druk bezocht en worden door de lokale bevolking nog steeds geprezen voor hun heilzame werking (reuma, artrose, huidziektes enz.) De kleinste wordt veel door de lokale bevolking bezocht bij deze betaald men geen entree en zijn dan ook geen faciliteiten aanwezig maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.
De drukste is het bad waar de meeste toeristen heen gebracht worden erg commercieel en is meer een modderpretpark hier komen dan ook de bussen vanuit Mamaris en Fethiye naar toe.
Het mooiste en meest authentieke is Sultania daar kan men goed vertoeven.
Alle baden zijn wederom zeer goed te bereiken vanuit de haven van Dalyan waar de bootjes U naar elk gewenste plek brengen.